Welcome to olberg.se

Mar 25, 2011

Monte Gordo - dag 7

2011-03-25 torsdag

samling för avresa till Odeleite

Dagen för bergspasset. Kl 09:00 åker vi i ett antal bussar till byn Odeleite, där vi sedan springer en 14 km lång runde i det kuperade område med fina stigar och härliga växter och blommor.

klara för bergspasset

Gunnar och Helenor

flora av Odeleite

återhämtning med glass

Efter en timmas rast med dricka och lite mat börjar sedan den 29 km joggingen hem till hotellet under ledning av Rune Larsson och hans fru Mary. Ett trettiotal personer väljer detta alternativ istället för hemfärden med bussarna.

fikarast med Rune

Det blir två fikaraster längs vägen med ungefär en mils mellanrum: det första i Aainhal och sedan en andra rast i byn Monte Francisco. Vägen börjar med ett par rejäla uppförsbackar, men där går vi. Springningen är inget större problem, men att sätta igång efter rasterna tar emot, jag har en blåsa under vänstra lilltån som gör sig påminnt. Men så länge jag springer funkar det fint, jag har mina nya skor på mig och det känns hela tiden bra. Kl 17:20 kommer vi tillbaka till hotellet med sammanlagd 43 km löpning i kroppen. Det blir till och med en liten tempoökning de sista 500 metrarna.

På kvällen tar Helena och jag en Sangria i baren, skypar med Annie och tittar på svenska nyheter via internet. Rune kommer och påminner folk om att det skall bli paneldebatt med Runners World gänget, en uppmaning som vi följer. Det blir frågor och svar angående skor, skador, utmattning och andra ting som hör löpningen och träningen till.

vidare till dag 8