Welcome to olberg.se

Mar 22, 2011

Monte Gordo - dag 4

2011-03-22 tisdag

Morgonjogg i fint väder.

På förmiddagen går Helena och jag en runda genom Monte Gordo och försöker lista ut orienteringsuppgiften som Springtime delade ut vid ankomsten. Sammanlagt 23 objekt skall man hitta i både Monte Gordo och Vila Real. Förutom två hittar vi alla i Monte Gordo, och sparar Vila Real, som ligger tre kilometer bort mot spanska gränsen, till en annan dag.

hus i Vila Real

kommunisternas hus i Vila Real

Kl 15:00 deltar vi i ett instruktionspass som skall lära ut hur man använder pulsklocka i träningen. Helena har dock inte fått ordning på sin klocka ännu och den visar ingen puls. Hur som helst får vi en del nyttig information om hur man bör lägga upp sin träning i olika pulszoner. Efter det passet har jag en rejäl känning i min högra vadmuskel och vi bestämmer oss för att strunta i ytterligare löpning den dagen utan att gå ned till Playa Plankan istället och kolla vad man erbjuder där. Det blir ett "dans fuego"-pass. Inte riktigt vad jag hade hoppats på, men det blir rätt bra i alla fall.

jympa på stranden

Jag föreslår mina vänner att gå till en irländsk pub efter middagen. Vi hade sett puben när vi gick vår orienteringsrunda och att det skulle bli livemusik på kvällen. Linda, Sara och Anders hänger på, men när vi kommer dit vid 21 tiden är stället alldeles dött. Musiken skall inte börja förrän om ett par timmar. Vi går tillbaka och passar på att hitta ett av objekten som vi inte hade klarat av på morgonen, det hade inte våra vänner heller gjort. Efter lite letande hittar Helena till slut den gröna väggmålning som gällde här.

Som avslutning på dagen tar vi en drink i baren på hotellet.

vidare till dag 5