Welcome to olberg.se

Mar 19, 2011

Monte Gordo - dag 1

2011-03-19 lördag

Klockan 5 åker vi till Landvetter, Andreas kör oss. Vi tar en kopp kaffe och en croissant, ingen har ätit någon riktig frukost hemma så här tidigt på morgonen.

Mellanlandning i Bryssel, där det hinns med att köpa en halva Whisky och dricka en liten Leffe.

Kl 13:00 landar vi i Faro. Tyvärr har både Helenas och Anders bagage kommit bort. Vi saknar dessutom våra tags, som vi måste har tappat på Landvetter. Personalen tror att väskorna kan komma till rätta imorgon, de kan spåra dem till Malaga. Därifrån kan de sedan skickas efter via Amsterdam.

I Monte Gordo checkar vi in på hotellet, Helena och jag bor på åttonde våningen, rum 806, med härlig utsikt över den 2 mil långa stranden. På kvällen springer vi en liten runda längs stranden, 20 minuter åt ett håll, sedan tillbaka. Det lär också bli upplägget vid morgonjoggen som erbjuds varje dag kl 07:30.

Yellow Beach Monte Gordo Hotel

Vi tar ett snabbt dopp i havet, helt ok vattentemperatur på ca 17-18 grader. Lite senare händer dock en mycket otrevlig sak, en äldre man som kommer joggande ramlar ihop och ligger livlös i sanden. Några tyska turister ser detta först och ropar om hjälp. Mannens liv går inte att rädda trots första hjälpen först från strandvakterna och senare ambulanspersonal. Dagen efter får vi veta att han dog av ett artärbråck (aneurysm).

klockan i entrén

utsikten från hotellet

vidare till dag 2