Welcome to olberg.se

Jun 26, 2007

La Haute Route

Inför resan

Den 26 juni bar det iväg. Tillsammans med Linda, Helena och Gunnar har jag vandrat delar av vägen från Chamonix till Zermatt, en vandringsled som är känd under namnet La Haute Route.

Förberedelserna inför resan:

  1. Linda och jag köpte boken The Walker's Haute Route av Kev Reynolds, Cicerone förlag, 3:e upplaga 2002 (ISBN 1 85284 327 6). En liten bok som beskriver varje dagsetapp i detalj. Lätt att ha med sig. Linda har dessutom köpt de i boken rekommenderade kartorna över området.

  2. Vi bokade flyg Göteborg - Geneve fram och tillbaka via supersavertravel för 2300:- SEK/person inkl. trygghetsskydd. Vi flög från Göteborg via Köpenhamn med SAS, ut den 26 juni, hem den 4 juli.

Tanken var att landa i Geneve kl 11:05 på tisdag förmiddag, därifrån buss till Chamonix. Första dagen var tänkt att tillbringa i Chamonix och starta tidigt på onsdag morgon för att gå från Chamonix till Argentiere (9 km, 2 timmar) och från Argentiere till Trient (12 km, 5-5.5 timmar), dvs. både etapp 1 och 2 enligt boken. I Chamonix bokade vi boende på residence Ciel & Logis, som har rum för 4-5 personer för 70 €.

Följande packlista kom vi fram till efter ett möte hos Gunnar. Det visade sig att det inte är så lätt att skicka extra bagage med buss i förväg och bara ha med sig lätt packning under vandringen. Så det blev hela bagaget på ryggen (< 10 kg) i en ryggsäck som rymmer ungefär 50-60 liter.

vidare till dag 1