Welcome to olberg.se

Sep 12, 2015

Sicilien

2015-09-12 lördag, ankomst

Landar vid 20-tiden på Palermos flygplats. Åker buss till biluthyrningen, där vi får vår vita Fiat 500 som vi hade bokat i förväg. Den medhavda GPS:en monteras och slås på, det är bara att välja det redan inprogrammerade resmålet Agrirelais Baglio di Pianetto och så kör vi iväg. Det har hunnit bli mörkt.

Mot Palermo är det en fin bred motorväg. Trafiken är lugn, det är betydligt fler bilar på väg åt andra hållet. Kanske något att tänka på när vi skall tillbaka till flygplatsen om en vecka.

Från Palermo svänger det sedan höger inåt landet, till att börja med på fin, men enkelfilig väg som leder upp mot bergen. Efter ett tag svänger vi av mot Altofonte. Nu blir vägarna smalare och kurvigare. Inne i själva Altofonte blir det till en riktig labyrint. Vid ett trafikljus som visar rött får vi veta att det var bara att köra, det röda ljuset gäller visst bara lastbilar. Mitt inne i staden pågår en boxningsmatch, men det finns inte tid att stanna och titta närmare på den.

Baglio di Pianetto

Baglio di Pianetto

Vid 22-tiden är vi slutligen framme vid hotellet. Vi visas till vårt rum och lägger oss ganska snart för att sova, men inte utan att först ha druckit det röda vinet som fanns vid minibaren.

vidare till dag 1