Welcome to olberg.se

Sep 17, 2015

Sicilien - dag 5

2015-09-17 torsdag

Vi åker i väg efter frukosten mot Trapani. På Via Ferrovia Est möter vi en lastbil när vi ska in i den långa, mörka och smala tunneln. Vi hinner att stanna utanför och släpper förbi den. Men sedan möter vi även an annan personbil när vi är inne i tunneln. Det går precis att två små bilar kan mötas där.

På väg till Trapani stannar vi till i Segesta, där vi besöker det välbehållna amfiteatern och templet. På väg därifrån möter vi ett holländskt par som också bor på vårt hotell.

Segesta

Segesta

Segesta

Segesta

Vi fortsätter mot Trapani och tar kurs mot hamnen, eftersom vi har bestämt oss att åka båt ut till Favignana, en av de egadiska öarna. Överfarten med bärplansbåten tar inte mer än en halvtimma, vid ankomsten verkar dock båtsmotorn fått problem, och det sprider sig en illaluktande rök ombord. Efter ankomst på ön promenerar vi mot den sandstrand som är en del av båtshamnen och tar ett snabbt bad. Vi har bara en timma på oss innan vi ska åka tillbaka. Det verkar vara den varmaste dagen på vår semester med en temperatur runt 40 grader.

Favignana

Favignana

Favignana

Hemresan går bra längs de numera bekanta serpentinvägarna. I Piana degli Albanesi har dock gps:en inte riktigt koll på alla enkelriktade vägar och det blir ett och annat meddelande "Neuberechnung im Gang..." från den, medan vi snurrar runt på smala gator.

vidare till dag 6