Welcome to olberg.se

Aug 03, 2013

Sapporo - dag 3

2013-08-03 lördag

Vi går upp kl 8 och äter frukost på hotellet. Frukosten är bra, den ska vi äta de övriga dagarna också. Träffar Calle och åker till centralen för att ta reda på buss till Lake Toya. Bussen går kl 10:10. På bussen förundras vi över systemet att visa priserna. Vi kommer fram i Toyako Spa kl 12:50. Handlar mat och dricka i en livsmedelsaffär.

Lake Toya

Vidare med lokalbussen till Showa Shinzan, ett utflyktsmål där man kan beskåda en (aktiv) vulkan.

Showa Shinzan

Vi promenerar sedan tillbaka till Sobetsu Onsen för att checka in på vårt hotell. Vi får rum på översta våningen där det är rätt varmt. Går sedan runt för att leta matställe för kvällen, hittar dock enbart en "bayersk" restaurang som vi är lite tveksamma till. Besöker ett minnesställe över ett vulkanutbrott från 1977, som hade förstört ett helt sjukhus.

minnesplats över vulkanutbrott

Vi bestämmer oss för att gå tillbaka till Showa Shinzan för att äta middag, men när vi kommer fram är allting redan stängd. Tillbaka till "Bayern", men även där är stängd. Vi får dock slutligen mat på vårt hotell, som egentligen är reserverad för gäster med helpension, efter att ha betalt lite extra. Tar sedan ett bad i den varma källan på nedervåningen av hotellet. Utanför hotellet finns härliga fält med solroser.

solroser

vidare till dag 4