Welcome to olberg.se

Aug 12, 2013

Sapporo - dag 12

2013-08-12 måndag

Vi går upp tidigt på morgonen för att hinna med tåget kl 07:21. Vi är precis i tid för att få de sista oreserverade platserna i den vagnen vi hade klivit på. Jag möter en liten japansk pojke i Schalketröja, som först är lite förskräckt när jag tilltalar honom, men sedan skiner upp när han upptäcker att vi har samma märke på bröstet.

ung japansk Schalke fan

I Kamikawa byter vi till buss till Sounkyo, där vi först går till visitors'' centre. Går sedan en promenda längs en stig somm tar oss till ett vattenfall. Vi träffer inte en människa under hela promenaden.

woodpecker feeding tree

vattenfall

De övriga två vattenfall som vi besöker, det "manliga" och det "kvinnliga", är betydligt mera av "drive-in" typen. Vi följer en stor bilväg dit och svänger sedan in på en parkeringsplats där man har utsikt över fallen.

vattenfall

Tillbaka till Sounkyo, där vi tar linbanan upp för Kuro-dake. Tyvärr är bergstoppen höljt i dimma, men annars är vädret fint nu. Man har fin utsikt över dalen. På vägen ned med linbanan får vi se en mycket kraftig regnbåge.

Helena njuter av utsikten

regnbågen

Vi tar bussen tillbaka till Kamikawa, bussen gungar betänkligt på grund av dåliga stötdämpare. I Kamikawa hittar vi en restaurang där vi får grilla vår egen mat vid kdet traditionellt låga japanska bordet. Ingen engelsk meny och inga bilder!

middag

menyn

Tar sedan tåget tillbaka och anländer i Sapporo kl 22:38. Jag ringer min mamma för att gratulera på födelsedagen.

vidare till dag 13