Welcome to olberg.se

Jun 27, 2007

La Haute Route - dag 2

2007-06-27 Onsdag

Vi äter frukost på en närbelägen Best Western hotell (10.00 EUR per person). Efter utcheckningen blir det lite handlande av diverse hattar. Utanför affären träffar vi Lars och Ann-Christin, som vi aldrig hann och hälsa på dagen innan p.g.a. den sena ankomsten.

Möte i Chamonix

Klockan halv elva kommer vi så iväg till vår första vandring. Efter två timmar når vi Argentière, där vi äter en fin dagens lunch. Det går ingen buss till Le Tour så vi fortsätter till fots, 1 1/2 timma med den första rejäla klättringen. I Le Tour tar vi stolliften till Col de Balme (11.00 EUR). På toppen är det riktigt kalt och dimmigt och vi tar på oss lite extra tröjor, jackor och långbyxor. Annars har vädret varit ok, mulet men bra vandringsväder.

mot Argentiere

Le Tour

Sedan följer en brant nedförsbacke, nu på schweizisk mark, från Col de Balme ned till Trient. Där äter vi så småningom en gemensam middag med familjen och övriga gäster. Huset har en mycket speciell inredning med bråte och kitsch precis överallt. Familjen hjälper oss också med att boka nästa dagens boende på Bon Abri i Champex.

nedstigning från Col de Balme

Trient

vidare till dag 3